Novi „huavej“ telefoni bez „fabričkog“ „Fejsbuka“, „Votsapa“, „Instagrama“

Poslednjih godina, svedoci smo da su svi androidi imali instaliranu aplikaciju za „Fejsbuk“ kada smo ih kupili. „Huavej“ neće imati više tu privilegiju. Na udaru i „Votsap“ i „Instagram“.

Novi „huavej“ telefoni bez „fabričkog“ „Fejsbuka“, „Votsapa“, „Instagrama“

Kompanija „Fejsbuk", kako javljaRojters, zabranila je „Huaveju" da ubacuje aplikaciju za ovu društvenu mrežu na svoje telefone pre prodaje. To predstavlja nastavak pritisaka američkih kompanija na kineskog tehnološkog giganta od kada je stavljen na „crnu listu".

Zabrana je stupila na snagu odmah, a kako su potvrdili čelnici „Fejsbuka", takođe se odnosi na aplikacije za Votsap iInstagram, kao deo Zakerbergove poslovne grupacije.

Iz korisničkog ugla, ovo neće činiti preveliku razliku jer će i dalje moći da preuzmuFejsbuk, Votsap iInstagram izPlejstora, kao i da dobijaju unapređene verzije aplikacija.

Ipak, biće to još jedna sitnica koja će „Huavejove" proizvode učiniti manje atraktivnim za kupce.Do

spevanjem na „crnu listu", kineski proizvođač mobilnih uređaja izgubio je mogućnost da kupuje i ugrađuje delove američkih kompanija u svoje proizvode bez posebne dozvole Vlade SAD. Prvi koji su objavili prekid saradnje sa kompanijom „Huavej" bili su „Intel" i "Qualcomm".Najveći udarac „Huavej" je pretrpeo

kada je „Gugl" povukao dozvolu za korišćenje operativnog sistema Android.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA