Bijeljinac u dresu Reala: Luka Jović potpisao i promovisan!

"Najsrećniji sam čovek u ovom trenutku, daću sve od sebe da pomognem Realu da osvoji još mnogo trofeja. Hvala svima", kratko je rekao prilično ozbiljni Jović, četvrti najskuplji napadač u istoriji slavnog kluba.

BIJELJINA
Srpski napadač u sredu je obavio lekarske preglede, zatim je potpisao ugovor sa Real Madridom, a onda je prvi put kročio na teren stadiona "Santajgo Bernabeu". Spektakularnu promociju pratilo je nekoliko hiljada navijača.

Nekoliko meseci najavljivani transfer Luke Jovića (22) u Real Madrid ozvaničen je u sredu.

Srpski napadač postao je član "kraljevskog" kluba, transfer iz Ajntrahta, vredan 60 miliona evra, potvrđen je potpisom koji su na ugovor oko 13 časova stavili Jović i predsednik Reala Florenitino Perez.

Zanimljivo, pre tačno 10 godina (11. juna 2009), Real je napravio spektakularnu promociju Kristijana Ronalda, koji je tada prešao iz Mančester junajteda za 100 miliona evra.

Jović je pre nego što je seo za sto za Perezom uspešno prošao lekarske preglede. Prvi čovek Reala i srpski napadač su se zatim obratili prepunoj sali.

"Najsrećniji sam čovek u ovom trenutku, daću sve od sebe da pomognem Realu da osvoji još mnogo trofeja. Hvala svima", kratko je rekao prilično ozbiljni Jović, četvrti najskuplji napadač u istoriji slavnog kluba.

Perez je bio nešto duži."Luka, postao si igrač kluba sa 13 titula prvaka Evrope. Drago mi je što si izabrao Real, znamo da si se borio za to. Imao si sjajnu sezonu, ali je pred tobom sada izazov u karijeri. Branićeš boje najtrofejnijeg kluba sveta", rekao je Perez i čestitao Joviću.

Posle uvodnog dela Jović je izašao na teren kultnog stadiona i predstavio se i navijačima, kojih je bilo nekoliko hiljada. Srpski reprezentativac delio je lopte, slikao se i na kraju poljubio grb najtrofejnijeg kluba, zbog čega je dobio ovacije sa tribina.- Luka je izašao pred navijače, podelio je lopte, poljubio grb Reala!

- Posle Preza obratio se kratko i Jović: "Najsrećniji sam čovek u ovom trenutku, daću sve od sebe da pomognem Realu da osvoji još mnogo trofeja. Hvala svima!"

- Pre nego što su Perez i Jović izašli pred novinare, usledilo je slikanje u trofejnoj sali, ispred 13 pehara Kupa i Lige šampiona. Zatim je prisutnima pušten poduži video golova Luke Jovića.

- Srpski napadač je četvrti najskuplji u istoriji Reala. ispred njega su Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i Eden Azar, koji na Bernabeu stiže u istom prelaznom roku kao i Jović.