Ukupno slučajeva
4218 (+9)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

“Žitopromet” čeka da Izraelac uplati obećani novac

Desetomjesečna agonija radnika bijeljinskog „Žitoprometa“ mogla bi biti okončana do kraja ove sedmice pod uslovom da Izraelac Sol Azar uplati obećani novac i odblokira žiroračun preduzeća, kaže Dušan Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije „Žitoprometa“.

BIJELJINA

Tomić je potvrdio da je primopredaja između sadašnjeg većinskog vlasnika i novog investitora Azara dogovorena za petak, uz tvrdnju da radnici još s izvjesnom dozom sumnje i skepse gledaju na ovaj poslovni aranžman.

- Sve dok novac ne legne na žiroračun preduzeća i dok se ne odblokira žiroračun, mi ćemo i dalje biti sumnjičavi. Novi strateški partner je obećao da će uplatiti oko 200.000 KM, što bi pomoglo da se isplate dvije neto plate radnicima. Obećao je i povezivanje radnog staža, isplatu otpremnina radnicima koji žele sporazumno napustiti preduzeće - navodi Tomić.

Velik problem

Dodaje da su obavijestili strateškog partnera da će veliki problem predstavljati angažovanje novih radnika, ali da je on iskazao spremnost da poveća plate i da će se ozbiljno pozabaviti poslovanjem „Žitoprometa"

Doputovao iz SAD

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u „Žitoprometu", potvrdila je da je Izraelac Azar doputovao iz SAD i da je izrazio spremnost da ulaže u „Žitopromet".

- Dogovoreno je da se isplati nekoliko plata radnicima. Uradićemo sve što je u našoj moći da se „Žitopromet" vrati u prvobitno stanje, ali će biti neophodno uložiti puno vremena i truda da do toga dođe - kaže Radovanović.