“Žitopromet” čeka da Izraelac uplati obećani novac

Desetomjesečna agonija radnika bijeljinskog „Žitoprometa“ mogla bi biti okončana do kraja ove sedmice pod uslovom da Izraelac Sol Azar uplati obećani novac i odblokira žiroračun preduzeća, kaže Dušan Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije „Žitoprometa“.

“Žitopromet” čeka da Izraelac uplati obećani novac

Tomić je potvrdio da je primopredaja između sadašnjeg većinskog vlasnika i novog investitora Azara dogovorena za petak, uz tvrdnju da radnici još s izvjesnom dozom sumnje i skepse gledaju na ovaj poslovni aranžman.

- Sve dok novac ne legne na žiroračun preduzeća i dok se ne odblokira žiroračun, mi ćemo i dalje biti sumnjičavi. Novi strateški partner je obećao da će uplatiti oko 200.000 KM, što bi pomoglo da se isplate dvije neto plate radnicima. Obećao je i povezivanje radnog staža, isplatu otpremnina radnicima koji žele sporazumno napustiti preduzeće - navodi Tomić.

Velik problem

Dodaje da su obavijestili strateškog partnera da će veliki problem predstavljati angažovanje novih radnika, ali da je on iskazao spremnost da poveća plate i da će se ozbiljno pozabaviti poslovanjem „Žitoprometa"

Doputovao iz SAD

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u „Žitoprometu", potvrdila je da je Izraelac Azar doputovao iz SAD i da je izrazio spremnost da ulaže u „Žitopromet".

- Dogovoreno je da se isplati nekoliko plata radnicima. Uradićemo sve što je u našoj moći da se „Žitopromet" vrati u prvobitno stanje, ali će biti neophodno uložiti puno vremena i truda da do toga dođe - kaže Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA