Badnje veče u Bijeljini

Sveštenici bijeljinskih parohija sinoć su u crkvi Svetog Đorđa u Bijeljini služili bdenije uoči najradosnijeg pravoslavnog praznika Božića. Nakon bdenja litija je krenula ulicama grada do zgrade opštine, ispred koje je obavljeno osveštanje i paljenje badnjaka.

Badnje veče u Bijeljini

"I mi Gospoda Boga molimo da dođe nama i našim porodicama, našim domovima, da bude položajnik u svakom srpskom domu, da nas obraduje, da zasvijetli i ogrije domove naše, da nam daruje blagoslov, da ga slavimo, a on da nas čuva", rekao je jerej Miran Gavrilović.

On je poručio vjernicima da pokušaju da, gledajući ovaj oganj, zamisle kako bi njihova srca i duše trebalo da gore istom takvom plamenom ljubavlju jednih prema drugima, poželivši im srećno i blagosloveno Badnje veče i da odsjaj zapaljenog badnjaka ugrije njihova srca.

"Gorenje ovog našeg badnjaka vraća nas u davnu prošlost kada nam se bogomladenac Hristos u Vitlejemu rodio", rekao je jerej Gavrilović i dodao "neka je slava Bogu na visini, a na zemlji mir među ljudima i dobra volja".

Jerej Gavrilović je rekao da ljudi osjećaju radost Božića, radost Badnje večeri i da nema onog ko se ne raduje gledajući ovaj plamen i nema onog ko se sutra neće obradovati upražnjavajući sve pravoslavne običaje.

"Gospod Bog od nas traži da, onako kako smo čistili domove svoje, tako isto očistimo dom duše svoje i srca svoga, da volimo bližnje svoje", poručio je jerej Gavrilović.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić čestitao je građanima Badnje veče i poželio da im Božić donese mir u duši, sreću u životu i zdravlje u tijelu.

Svečanosti uoči dočeka rođenja Hristovog na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića prisustvovao je veliki broj vjernika i građana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    10°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

113 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI