Ukupno slučajeva
359 (+2)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

STRAVIČNI DETALJI NEVREMENA U GRČKOJ Majku poklopio krov kioska, sin (8) pritrčao da joj pomogne, ali ga je odnio vjetar

U katastrofalnom nevremenu na grčkom Halkidikiju poginulo je sedmoro turista, a najmanje 120 povrijeđeno. Prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dječak iz Rumunije, muškarac i dječak iz Rusije. Strahuje se da je broj žrtava veći.

REGION I SVIJET

Vjetrovi su bili toliko jaki da su podizali kioske i tezge po ulicama.Jedn

a novinarka koja se našla u taverni otkrila je kako su stradali Rumunka (54) i njen sin (8).

- Uopšte nismo shvatali šta se dešava. Trčali smo, svako je pomogao i izvlačio koga je mogao, a imali smo desetak povrijeđenih. Nažalost, ženu i njenog sina nismo uspjeli da izvučemo - rekla je.

Vjetrovi su na tavernu bacili kioske i tezge, ispod kojih je ostala zarobljena nesrećna žena sa djetetom.

Majka i sin su sjedili u taverni na plaži koja se nalazila pod tendom. Krov je pao direktno na ženu, a njen sin je brzo reagovao i pokušao da je spasi, a dok je trčao da je izvuče vjetar ga je podigao visoko u vazduh i bacio svom snagom na već razbijeno staklo na podu.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu vidjeti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

Meteorolozi su nevrijeme opisali kao "ekstremno neobično za ovo doba godine" i predviđaju da će se padavine nastaviti do večeras.