Sve spremno za "Savsku regatu"

Ovogodišnja bijeljinska „Savska regata“ biće održana u subotu, 3. avgusta, na trasi dugoj 25 kilometara, najavljeno je nakon današnjeg sastanka Radnog tima za organizaciju ove zabavno-turističke manifestacije koja će biti održana u sklopu „Pantelinskih dana 2019“. Organizator manifestacije je, kao i ranijih godina, Turistička organizacija Grada Bijeljina, a pokrovitelj Gradska uprava.

Sve spremno za "Savsku regatu"

- Danas je dogovoren i usvojen plan i program aktivnosti u okviru ove manifestacije. Start će biti na skelskom prelazu Subotište u Crnjelovu, a ukoliko vodostaj bude nizak kretaće se sa takozvanih sprudova. Prošle godine je učestvovalo oko 300 plovila, a očekujemo da ove godine taj broj bude veći ili isti - istakao je Radomir Marjanović, načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.Sekretar gradske Turističke organizacije Vladimir Sofrenić je pozvao potencijalne učesnike regate da dan ranije spuste čamce u Savu.

- Ukoliko čamci budu spušteni i vezani dan ranije izbjeći ćemo gužvu i kašnjenje u polasku. U odnosu na prethodne regate, prvi put će ova manifestacija biti održana u subotu, jer je nedeljni termin ustupljen organizatorima regate u Distriktu Brčko. Takođe, ove godine tokom plovidbe neće biti odmora u Ostojićevu, nego će se direktno ploviti na cilj do Rače i tamo će biti organizovano druženje za učesnike - naglasio je Sofrenić.

On je dodao da očekuje da svi učesnici svojim ponašanjem poštuju pravila ponašanja na vodi, prvenstveno da ne glisiraju sa čamcima, jer jedino na taj način neće dovesti u pitanje svoju i bezbjednost drugih učesnika.

- Sa predstavicima Državne granične službe je dogovoreno da jedan njihov čamac ide na početku regate, a jedan na začelju. Oni će voditi računa da plovila u regati idu u jednoj grupi iorganizovano. Čamci koji ostanu iza ili odu ispred kolone, smatraće se da više nisu učesnici manifestacije - napomenuo je Sofrenić.

Za sve učesnike regate Turistička organizacija obezbijediće majice i akreditacije koje su obavezne.

Foto: Arhiva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA