Nema informacije da Pavlović Internešnel banci prijeti stečaj

Agencija za osiguranje depozita BiH saopštila je da nema informacije da je Agencija za bankarstvo Republike Srpske preduzela bilo kakvu mjeru prema Pavlović internešnel banci iz Bijeljine, koja bi vodila ka stečaju te banke.

BIJELJINA

Komentarišući navode u pojedinim federalnim medijima da je Pavlović internešnel banka pred stečajem, iz Agencije za osiguranje depozita BiH navode da njihovi ovlašteni službenici nisu dali nikakav zvaničan stav medijima o ovoj banci, a pogotovo ne o visini potencijalne obaveze, te da nije praksa da takve podatke daju o bilo kojoj banci.

"Agencija za osiguranje depozita BiH ovu banku posmatra kao i ostale 22 banke članice sistema za osiguranje depozita. Kako samostalna, nezavisna i neprofitna institucija raspolažemo snažnim Fondom za osiguranje depozita i u svakom trenutku je spremna da odgovori na nastupanje `osiguranog slučaja`", istakli su u Agenciji za osiguranje depozita BiH.

U ovoj Agenciji navode da je dosadašnja praksa pokazala da su vrlo efikasno štitili osigurane depozite banaka i da će tako biti i u budućnosti.