Pokušala spasiti dječaka iz Srbije na Halkidikiju pa morali spasavati oboje

Nesvakidašnja drama odigrala se u subotu u popularnom grčkom ljetovalištu Toroni, na Halkidikiju, kada je vjetar dječaka iz Srbije od nekih sedam-osam godina, koji se nalazio na vazdušnom ušeku, odvukao na pučinu tako da čak ni spasioci nisu mogli da mu priđu.

REGION I SVIJET

Prema riječima očevica,turiste iz Srbijekoji je na ljetovanju u ovom grčkom gradiću, voda je bila mirna i bez većih talasa, ali je bilo vjetra. Dijete se kupalo na par metara od obale na gumenom dušeku na naduvavanje.

"Vjetar je malo po malo dijete nosio na pučinu, kada je ono počelo da doziva već je bilo pedesetak metara od obale, ali zbog snage vetra niko nije uspeo da mu priđe", ispričao je svjedok ovog događaja Đorđe O. i dodao da je samo nekoliko trenutaka bilo potrebno da vjetar odvuče dijete "više od100 metara od obale".

U tom trenutku je u vodu skočila djevojka spasilac. Međutim, kako Đorđe O.navodi, ona je poslije nekih 100 metara brzog plivanja "izgubila snagu"tako da je i njoj bila neophodna pomoć, a za to vrijeme "dječak je već bio dosta daleko od svih kupača i obale".

"Pored kućice za spasioca bio je čamac i konačno su se neki Grci sa plaže pribrali i uspjeli nekako čamcem da dođu prvo do djevojke, a onda i do dječaka", objašnjava Đorđe O. i dodaje da je cijela akcija spasavanja trajala najmanje 20 minuta.

"Da su sa čamcem zakasnili minut ili dva, pitanje je šta bi bilo", još je u šoku sagovornik "Blica".

Ipak, na kraju, dječak je izvučen na obalu živ i zdrav, dok je djevojci-spasiocu, koja je prvo pokušala da spasi dijete, bilo neophodno ukazati medicinsku pomoć, prenosipomenuti portal.

Kako objašnjavaju iz Facebook grupe "Sitonija na dlanu", plaža u Toroniju je veoma lijepa, ali poslije divnog plićaka brzo nailazi dubina i roditelji moraju da budu veoma oprezni sa svojim mališanima.