FOTO Smotra starih automobila koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Bijeljinski Oldtajmer klub, u saradnji sa Gradskom upravom Bijeljina, u okviru Pantelinskih dana, na bijeljinskom gradskom trgu organizovao je Drugu smotru četrdesetak oldtajmera.

Bojan Stojić, predsjednik Oldtajmer kluba „ Bijeljina“ kaže da je na smotri izloženo četrdesetak starih automobila koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

„Gosti su nam članovi Oldtajmer kluba „Beograd“, ali, tu su i vlasnici oldtajmera iz Šapca, Novog Sada, Slavonskog Broda i drugih gradova regije. I Bijeljina ima veliki broj zaljubljenika u stare automobile. U našem klubu, koji postoji od 2012. godine, ima 38 članova. Nas najviše zanima druženje, razmjena iskustava i razmjena dijelova za automobile“, kaže Stojić, vlasnik kombija iz 1966. godine.

Bora Nastasić, predsjednik Oldtajmer – kluba „Beograd“ kaže da ovaj klub postoji od 2004. godine i najveći, odnosno najbrojniji je klub u Srbiji.

„Imamo oko stotinu članova i 300 starih automobila. U Bijeljinu smo dovezli dvanaest automobila. Imamo u klubu kamion iz Prvog svjetskog rata, koji je učestvovao u proboju Solunskog fronta. U pitanju je „Pakardov“ kamion iz 1915. godine.

Imamo i jedan „Audijev“ kamion iz Prvog svjetskog rata, jedini sačuvani primjerak takvog kamiona u svijetu. Imamo puno starih primjeraka iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka. Idemo i na smotre automobila u Mađarsku, ali i u Srbiji imamo sedam do deset manifestacija tokom godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA