FOTO Iz Argentine na Bubijadu u Bijeljini u kombiju iz '85.

Franko Baltrineri i njegova djevojka iz Rusije Olga, prije sedam godina su krenuli iz Argentine u kombiju iz 1985. godine.

Proputovali su Ameriku, Aziju i Evropu, a već dva dana su u Bijeljini na četvrtoj Bubijadi. Njihov kombi prepun suvenira i uspomena i zanimljive priče sa putovanja nisu privukle samo prolaznike i posjetioce Bubijade na trgu u Bijeljini, već i ostale učesnike.

-Uživamo u Bijeljini, upoznali smo sjajne ljude ne samo odavde već sa cijelog Balkana. Zaista su nejvjerovatni.

Organizator Bubijade je Bojan Stajić, predsjednik Oldtimer udruženja Bijeljina.

-Ljubitelji buba su se okupili u petak, kamp u Dvorovima je otvoren u 15 sati, skupilo se 50ak automobila uglavnom iz država regiona. To je skoro isti broj kao prethodnih godina.

Najstarija buba ove godine je iz 1963. godine, a vlasnik je Đorđe Maksimović iz Buba kluba Šabac, jednog od najbrojnijih u Srbiji. Vozi je dvije godine, a restauracija je trajala tri godine:

-Došli smo da podržimo ovaj skup, a i druženje je uvijek lijepo, razmjenimo iskustava, razgovaramo gdje je ko bio, gdje smo putovali. Sa bubom se svugdje stigne, bili smo u Rumuniji, Makedoniji, Poljskoj, Crnoj Gori... Restauracija vozila mi je hobi, još nekoliko vozila trenutno je u pustupku rada, uglavnom kombiji i bube.

Gosti iz Crne Gore došli su sa četiri bube i jednim kombijem. Zlatko Janković vlasnik je automobila iz 1967 godine, koji je u njegovom vlasništvu 13 godina:

-Dolazimo svake godine, od kako se održava bubijada u Bijeljini. Zadovoljni smo odazivom ljudi sa svih strana iz svih država bivše Jugoslavije. Ekipa iz Bijeljine nas je dočekala raširenih ruku i napravila prelijepo druženje. I sami smo organizatori jednog ovakvog susreta i svima koji nas posjete uzvratimo, ima nas svuda u regionu.

Dragan Maljukan je iz Bijeljine, a njegova buba je iz 1973 godine:

-Bube su već dvadesetakak godina moja ljubav. Sam sam radio varove, a lakiranje i mehaniku mi rade majstori. Inače ne idem na skupove, nemam vremena, a i finansijski je zahtjevno. Ovo druženje u Bijeljini je prilika da razmjenimo dijelove, savjete... Problem kod nas je što ovakvi automobili ne mogu da se registruju kao oldtimeri kao u drugim gradovima. Registracija svake godine je veliki izdatak.

Vlatko Jovanovski je sa kombijem stigao iz Kočana u Makedoniji. T2 je iz 1974. godine a vozi ga šest godina:

-Sam sam radio restauraciju i zato ga i volim. Imam auto servis, ali starija auta radim samo za svoju dušu. Stalno idem na skupove po Balkanu. Vaša Bubijada je među najbojima u regionu.

Iz Pančeva je i ove godine sa kombijem iz 1972. godine došao Miodrag Agović, član Buba kluba Srbije. Posebno su ponosni na činjenicu da su na njihovom prvom skupu prije šest godina prvi put na jednom mjestu bile bube iz cijele bivše Jugoslavije.

-Inače sam automehaničar i sam sam resaturirao kombi, sve osim enterijera i farbanja. Svaki skup je lijep, mi već poznajemo jedni druge, od Makedonije do Slovenije.

Izložba buba i kombija na gradskom trgu privukla je veliki broj sugrađana koji su iskoristili priliku da porazgovaraju sa vlasnicima, ali i da se fotografišu, za šta su naročito bili zainteresovani najmlađi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA