Održano takmičenje iz Vjeronauke

U organizaciji Pedagoškog zavoda Republike Srpske u Bijeljini je danas održano takmičenje učenika sedmih razreda sa područja Zvorničko-tuzlanske eparhije iz pravoslavne vjeronauke o temi "Srpska crkva u doba Nemanjića".

Održano takmičenje iz Vjeronauke

Na takmičenju u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" učestvovalo je 28 učenika, a prvo mjesto dijele učenici Marijana Gojković iz Dervenete i Goran Lojanica iz Bratunca, dok će prema procentu bodova učešće na republičkom takmičenju imati i Nataša Mitorvić iz Bijeljine, Jelena Ašonja iz Han Pijeska i Nevena Mićanović iz Modriče.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Od kada je uvedena pravoslavna vjeronauka u obrazovni sistem Srpske ovo je prvi put da se organizuje takmičenje, koje će nakon eparhijskog imati i republički karakter.

Prethodno, u manastiru Svetog Vasilija Ostroškog učenici su se sastali sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Vasilijem, koji im je tom prilikom uručio prigodne poklone. Vladika Vasilije je poručio učenicima da se trude da budu dobri ljudi i da ono što uče o vjeri primjene u životu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA