FS Kosova: “Spriječićemo ulazak Zvezde na našu teritoriju, a ako uđu…”

Politika nikako ne bi trebalo da utiče na sport, pogotovo da ga ugrožava i ograničava na čemu intenzivno posljednjih dana radi Fudbalski savez takozvanog Kosova, nakon žrijeba za šesnaestinu finala Kupa Srbije.

REGION I SVIJET

Čelnici sa Kosova i Metohije pokušavaju da spriječe dolazak Crvene zvezde u Zvečan gdje bi trebalo da igraju protiv Trepče, kako je izvučeno na žrijebu kupa.

Nakon prvobitnog saopštenja FS tzv. Kosova o tome kako će uložiti maksimalne napore da to te utakmice ne dođe, uslijedilo je novo potpisano od strano Erola Saljihua, sekretara.

- Malo je vjerovatno da će Crvena zvezda igrati na Kosovu. Poslali smo žalbu FIFA i UEFA. Slučaj se razmatra i veoma je osjetljiv. Poslali smo informacije i zahtjev policiji i carini tzv. Kosova da spriječe njihov ulazak na tzv Kosovo. Ukoliko budu ušli, to će biti propust organa bezbjednosti - poručio je sekretar Fudbalskog saveza tzv. Kosova, Saljihu.

Pribranija strana u ovoj buri definitivno je srpska, oglasio se i prvi čovjek Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije koji je organizator Kupa Srbije, Miodrag Janković. Moguća je i promjena domaćinstva, te da Trepča putuje u Beograd.

- Mi ćemo da pokušamo sve da se taj meč odigra u zadatom terminu, a pošto je Trepča izvučena na žrijebu kao domaćin Crvenoj zvezdi, to realno stvara određene organizacione probleme. Prije svega oko same organizacije utakmice, pa do gostovanja navijača u Zvečanu, što je u ovom trenutku nemoguća misija - poručio je Janković.