„Ženski lobi“ i Gradska uprava za rodnu ravnopravnost

Gradska uprava će pokrenuti aktivnosti na formiranju Radne grupe za izradu Lokalnog džender akcionog plana dogovoreno je na sastanku „Ženskog lobija“ i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, održanom u Fondaciji „Lara“.

„Ženski lobi“ i Gradska uprava za rodnu ravnopravnost

Članica „Ženskog lobija" i predsjednica Fondacije „Lara" Radmila Žigić istakla je značaj pitanja rodne ravnopravnosti u okviru evropskih integracija, napominjući da je neophodan sistemski pristup ovom pitanju.

- Bile smo uvjerene da će Gradonačelnik prepoznati značaj izdrade Lokalnog džender plana i podržati formiranje Radne grupe za izradu Plana, jer sve što je na predhodnim sastancima Gradonačelnika sa „Ženskim lobijem" dogovoreno - ispunjeno je. Inicijativa da Gradska uprava podrži nabavku ginekološkog stola za žene s invaliditetom je realizovana, kao i incijativa da 8. marta budu dodijeljena priznanja uspješnim ženama u Gradu Bijeljina, kako bi one bile dodatno promovisane i bile inspiracija za ostale žene i Grad u cjelini - naglasila je Žigićeva.

Ona je ocijenila da je saradnja „Lare" i Gradske uprave bitna za cjelokupnu zajednicu, jer je napedak svake sredine u tijesnoj vezi sa položajem žena u društvu.

- Prvo dijete rođeno u Sigurnoj kući, još jednom našem zajedničkom projektu, drugi je razred osnovne škole - podsjetila je Žigićeva.

Gradonačelnik Mićić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa članicama „Ženskog lobija" i istakao da su ovakvi susreti i otvorena razmjena mišljenja sa građankama i građanima Grada Bijeljina važni za uspješno funkcionisanje i razvoj lokalne zajednice.

- Gradska uprava je u saradnji sa „Larom" i „Ženskim lobijem" realizovala niz kvalitetnih projekta, zbog toga ćemo podržati i izradu Lokalnog džender akcionog plana. Projekti manjeg obima predstavljaju trenig za velike stvari koje možemo ostvariti ukoliko nam se otvore pretpristupni i pristupni fondovi EU - zaključio je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA