Ukupno slučajeva
362 (+0)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

FOTO Noć istraživača u Bijeljini: Zabavnim sadržajima približili nauku posjetiocima

Manifestacija "Noć istraživača" okupila je večeras u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" veliki broj posjetilaca svih uzrasta, za koje je organizator pripremio zabavne sadržaje - radionice, interaktivne eksperimente, s ciljem da se približe nauci i istraživanju.

.Slađana Miljenović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja "Porodični krug", koje je organizovalo "Noć istraživača", istakla je da je cilj ove manifestacije podizanje svijesti o istraživanju i inovacijama, podrška istraživačima i promocija dostignuća domaćih naučnika, inovatora i preduzetnika, te podsticanje mladih da razmisle o nauci kao potencijalnoj karijeri.

Ona je navela da se na ovogodišnjoj manifestaciji predstavilo 12 timova srednjoškolskih istraživača, dok su osnovci i djeca iz bijeljinskih vrtića velikim brojem likovnih i literarnih radova pokazala kako oni vide nauku i njenu magiju.

Zamjenik direktora Centra za kulturu Jovan Gajić istakao je da su mladi iz Bijeljine večeras na zanimljiv način približavali nauku pojedincima.

"`Noć istraživača` podstiče nas da razmislimo šta možemo uraditi danas, da bi stvorili nove prilike za sve, jer futurističko razmišljanje je uvijek davalo sjajne rezultate", dodao je Gajić.

Moto ovogodišnje "Noći istraživača" glasi "Stvarajmo nove prilike!", kako bi se istakla kreativna strana nauke, kao i sam kreativni proces koji podrazumijeva naučni rad."Noć istraživača" i ove godine ima misiju da pokaže da nauka prožima svaki aspekt života i da je zabavna.

Osim Bijeljine, ova manifestacija, koja se održava posljednjeg petka u septembru, održana je u još osam gradova BiH - u Brčkom, Tuzli, Goraždu, Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Konjicu i Trebinju.