Ukupno slučajeva
2719 (+5)
Preminuli
59 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

“ZATRAŽIO JE CIGARETU I BACIO SE U JEZERO” Ispovijest policajca iz Bijeljne koji je danas spasao čovjeka

Krim-policajac iz Bijeljine Vedran Petrović spasio je danas muškarca koji je pokušao samoubistvo utapanjem na šljunkari kod asfaltne baze u gradu.

BIJELJINA

Petrović je rekao da mu je u 13.45, dok je pecao, prišao tridesetogodišnjak i zatražio cigaretu, a potom se udaljio pet metara i bacio u jezero.

- Plivao je po sredini jezera. Vikao sam mu, šta radiš, care, hladno je, a on kaže da hoće da se ubije i počeo da tone - navodi Petrović, piše InfoBijeljina.

Ovaj policajac, koji nije bio na dužnosti, bez razmišljanja je skočio u jezero, otplivao do sredine i izvukao mladića bez svijesti do obale gdje mu je pružio prvu pomoć.

Prema riječima Petrovića, muškarca kojeg je spasio od samoubistva utapanjem potom je preuzela Hitna pomoć i poslat je na psihijatriju.

- Policajac sam 20 godina i do sada nisam bio u sličnim situacijama. Osjećaj je ružan, uznemiravajući, da mi se čovjek, zamalo, udavi pred očima - kaže on.

Vedran Petrović ima 38 godina, oženjen je i otac kćerkice, a radi kao krim-policajac u Policijskoj stanici Bijeljina jedan.