Klub odbornika SNSD: Gradska uprava krivac što fiskulturna sala u Patkovači nije izgrađena

Klub odbornika SNSD Bijeljina zatražio je danas od gradonačelnika Miće Mićića i načelnika gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Samera el Čeka da dođu u Patkovaču i objasne mještanima zašto škola u ovom naselju još nema fiskulturnu salu, a prošlo je 18 mjeseci od kada su sredstva vlada Srbije i Republike Srpske za ovu namjenu doznačena.

Klub odbornika SNSD: Gradska uprava krivac što fiskulturna sala u Patkovači nije izgrađena

"Nakon još jedne poništene javne nabavke za izgradnju fiskulturne sale u sklopu Osnovne škole `Jovan Dučić` u Patkovači, pitamo se dokle će, zbog manipulacija i nemara lokalne vlasti, ispaštati đaci i da li će neko od nadležnih iz Gradske uprave odgovarati zbog ovih propusta?", navodi se u saopštenju.

Iz SNSD ističu da isto pitanje svakodnevno postavljaju i roditelji više od 500 đaka koji pohađaju ovu školu.

U saopštenju se podsjeća da je lani u aprilu Vlada Srbije obezbijedila 490.000 KM, a polovinom ove godine Vlada Republike Srpske 283.250 KM, ali da izgradnja sale još nije počela, pa đaci časove fizičkog vaspitanja obavljaju u holu i učionicama.

"Odgovorno tvrdimo da je Gradska uprava glavni krivac zašto fiskulturna sala u sklopu Osnovne škole `Jovan Dučić` u Patkovači još nije izgrađena, odnosno odgovorna lica u Gradskoj upravi i gradonačelnik, koji manipulišu sprovođenjem procedura oko izgradnje fiskulturne sale", poručuju odbornici SNSD u Bijeljini i traže da hitno počne izgradnja sale.

Oni navode da pod tom manipulacijom smatraju da odgovorni u Gradskoj upravi čine sve da bi se početak i završetak izgradnje fiskulturne sale prolongirao za 2020. godinu, odnosno godinu u kojoj će biti održani lokalni izbori.

"U prilog tvrdnji da se manipuliše izgradnjom fiskulturne sale govori i to da je izrada projekta trajala više od godinu dana, da je izrađen projekat čija je predračunska vrijednost 960.000 KM, a u momentu njegove izrade bilo je obezbijeđeno 490.000 KM, da je raspisan javni poziv u čijem je prilogu projekat sa predračunskom vrijednošću od 965.000 KM, a procijenjena vrijednost nabavke 417.000 KM bez PDV-a", precizira se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA