Nastavljeno suđenje za ubistvo Aleksandra Pantića: Svjedok ispričao detalje krvavog sukoba

Kad smo došli na dogovoreno mjesto, vidjeli smo da ih je previše, rekao je svjedok K.S. Krvavi huliganski sukob dogodio se ispred parkinga hotela “Sveti Stefan” u Dvorovima kod Bijeljine.

Nastavljeno suđenje za ubistvo Aleksandra Pantića: Svjedok ispričao detalje krvavog sukoba

U Okružnom sudu u Bijeljini nastavljeno je suđenje Marku Z. Čupi (23) i Petru B. (23), obojica iz Bijeljine, koji su optuženi za ubistvo Aleksandra Pantića.

U optužnici je navedeno da su M. Z i P. B. 15. septembra prošle godine oko ponoći na parkingu ispred hotela „Sveti Stefan" u Dvorovima kod Bijeljine, nakon ranijeg dogovora s „Delijama", navijačima beogradske Crvene zvezde, čiji su i oni navijači, sačekali „Grobare", pobornike Partizana, u namjeri da se s njima fizički obračunaju.

Ponijeli letve

Navijači Zvezde ponijeli su sa sobom motke, letve i drvene držalice i, kad su stigli na parking ispred hotela, najprije su se rasporedili po grupama i čekali su suparnike.

Prema optužnici, M. Z je udario Pantića šakom u glavu i on je pao na tlo. Potom su ga M.Z i P.B nastavili udarati motkama u glavu nanijevši mu teške povrede, od kojih je umro.

Poznao optuženog

Saslušan je i svjedok S.K, koji je detaljno opisao šta se te večeri dešavalo između navijača.

- Kad smo nas devetorica navijača Partizana izašli iz tri automobila i prišli parkingu, dočekala nas je grupa od sedam do osam navijača Zvezde. Imali su metalne i drvene šipke u rukama. Iza njih izlazi još dvadesetak ljudi s fantomkama i kapuljačama na glavama i tada nastaje opšti metež. Neki od njih su upalili baklje. Neko od naših je povikao: "Bježite, previše ih je" - opisao je S.K.

Svjedok je rekao da je potrčao sam prema svom vozilu te da je u tom momentu vidio grupu kako udara Borisa K..

- Zadali su mu oko pet udaraca motkama ili šipkama. Sve se desilo u roku od dvije sekunde. Krećem automobilom da pokupim Borisa K.. Dejan L. je viknuo da neko leži na parkingu. Siniša G. je prepoznao Aleksandra Pantića. Lice mu je bilo krvavo, krkljao je. Izvukao sam mu jezik da se ne uguši i pozvao Hitnu pomoć. Stigli su za sedam do osam minuta. Još je davao znakove života. Na drugoj strani, među onima koji su nas napali, prepoznao sam M. Z. - ispričao je K.S.

Snimci video nadzora

Branilac optuženog M. Z., advokat Petko Budiša upitao je svjedoka zbog čega je, onda, u policijskom zapisniku navedeno da nikoga nije prepoznao od napadača, da nije spomenuo M.Z., već samo osobu po nadimku Spaski. Svjedok je negirao i to da su "pojedini članovi njegove navijačke grupe imali neke predmete u rukama, odnosno kamenje", rekavši da je to, vjerovatno, greškom uneseno u zapisnik.

U nastavku suđenja, koje je zakazano za 16. decembar, što se tiče Tužilaštva, biće pregledani videosnimci nadzornih kamera te saslušan vještak sudske medicine i kompletirani materijalni dokazi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA