Tata motors povećao proizvodnju modela nano

Indijski proizvođač "Tata motors" je ovih dana povećao proizvodnju ultra jeftinog gradskog automobila "nano".

Auto-moto

Nakon stagnacije njegove prodaje koja je nakratko zabrinula rukovodstvo "Tate", ovaj Kupcima "nana" je ponuđena produžena garancija i novi sistem finansiranj mikro automobil je prošlog meseca prodat u 8.707 primeraka.

Krajem prošle godine nije moglo da se nasluti da će prodaja "nana" doživeti ovakav obrt na bolje jer je tada prodato svega 589 jedinica ovog mališana. Osnovni razlog tako slabe prodaje bili su neobjašnjeni požari koji su za nekoliko minuta progutali celi automobil. Situaciju nije popravio ni sam proizvođač koji je celom slučaju pristupio krajnje površno.

Nakon što je rukovodstvo firme shvatilo da im pristup nesrećama i nije baš najbolji, kupcima "nana" je ponuđena produžena garancija i novi sistem finansiranja. Tržište je odmah reagovalo i prodaja "nana" se vratila na brojke koje je Nano ostvarivao u najboljim danima prošle godine. Povećana potražnja za "nanom" rezultirala je povećanjem obima proizvodnje pa bi do kraja ove godine u Sanandu trebalo da se proizvodi i 15.000 primeraka mesečno.