Bogat program za Savindan

Četvrta manifestacija osnovnih škola „Svetosavski dani“ biće održana od 22. do 30. januara u Centru za kulturu „Semberija“.

BIJELJINA

Tokom šest dana trajanja ove kulturne manifestacije, koja se održava u slavu Svetog Save, bijeljinskoj publici će se predstaviti učenici 12 osnovnih škola sa područja Grada Bijeljina.

Prvog svetosavskog dana, 22. januara, predstaviće se učenici škola „Jovan Dučić" iz Bijeljine i „Dvorovi" iz Dvorova. U četvrtak, 23. januara, nastupiće osnovci škole „Sveti Sava" iz Bijeljine, a u petak, 24. januara, učenici škole „Vuk Karadžić" iz Bijeljine.

Nakon trodnevne pauze nastupi se nastavljaju u utorak, 28. januara, kada će se predstaviti đaci iz škola „Knez Ivo od Semberije" Bijeljina, „Dositej Obradović" Suvo Polje i „Ćirilo i Metodije" Glavičice.

U srijedu, 29. januara, na scenu stupaju đaci škole „Sveti Sava" Crnjelovo, „Petar Petrović NJegoš" Velika Obarska i „Stevan Nemanja" Gornji Dragaljevac.Poslednjeg dana manifestacije, 30. januara, publika će imati priliku da uživa u nastupu učenika iz škola „Meša Selimović" Janja i „Petar Kočić" Brodac.

Svakog dana nastupi počinju od 18.00 časova, a ulaz je besplatan.Pored „Svetosavskih dana" u slavu velikog srpskog prosvetitelja Save, 26. januara sa početkom u 19:00 časova, biće održana tradicionalna Svetosavska akademija u Eparhijskom kulturnom centru.

Osim nastupa crkvenog hora „Sveti Đorđe", na Akademiji će učestvovati učenici Ekonomske škole iz Bijeljine, a besjedu će govoriti Dragoslav Bokan, režiser i književnik.

Ulaz na Akademiju je slobodan.