Ukupno slučajeva
522 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Mićić sa Viškovićem i Dodikom o podršci Vlade projektima u Bijeljini

Glavna tema sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, na kojem je učestvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bili su veliki projekti koje Grad Bijeljina ne može završiti bez podrške Vlade. I Bijeljina je dio Republike Srpske i naši surađani treba da osjete više koristi sa republičkog nivoa vlasti – jasan je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

BIJELJINA

Kao najvažniji projekat o kojem je bilo riječi, gradonačelnik Mićić je naveo auto-put preko teritorije Semberije koji će biti građen u kontinuitetu.

- Odmah nakon završetka dionice od Kuzmina do Sremske Rače i novog mosta preko Save, koji u cjelini finansira Vlada Srbije, biće nastavljena izgradnja dionice od Rače prema Bijeljini i dalje prema Brčkom. Imamo i najavu da će izgradnju auto-puta preko teritorije Semberije takođe finansirati Vlada Srbije.Mićić je dodao da je razgovarano i o izgradnji studentskog doma u Bijeljini, za koji će Grad obezbijediti zemljište, projekat i dozvole, nastavku aktivnosti na izgradnji Drinskog nasipa i konačnom otklanjanju opasnosti od poplava, izgradnji nove gradske sportske hale, obezbjeđivanju zemljišta za novu poslovno-industrijsku zonu, odnosno, o ukupno petnaestak projekata, ali i problemu bijeljinskog „Vodovoda i kanalizacije".

- Problem „Vodovoda" je bio inicijalna tema za ovaj sastanak. Izgradili smo kanalizaciju i sistem za prikupljanje ili prečišćavanje otpadnih voda, za šta smo izdvojili gotovo 100 miliona maraka, a dio novca smo obezbijedili zaduživanjem. „Vodovod" je vratio dobar dio kredita, ali vraćanje ostatka duga je problem, zbog smanjenja broja korisnika. Predsjednik Vlade je izrazio razumijevanje za ovaj problem i nadam se da ćemo uspjeti da riješimo problem vraćanja kredita, ali i da pokušamo da smanjimo cijenu vode do kraja godine - izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

On je dodao da je glavni cilj svih ovih nastojanja, za koje očekuje podršku Vlade Republike Srpske, nastavak razvoja Grada Bijeljina.

- Želimo da zadržimo trend najbržeg razvoja među lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. Vjerujemo da će Vlada podržati ova naša nastojanja, a poziv da posjete Bijeljinu je predsjednicima Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, odnosno, srpskom članu Predsjedništva BiH uvijek otvoren - poručio je Mićić.