Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Ratko Mladić: Živ sam, majke mi

Nekadašnji komadant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas je na vijest o svojoj navodnoj smrti reagovao šaljivo i nije se mnogo oko toga uzbudio, kaže za Tanjug njegov sin Darko, koji je telefonom s njim razgovarao oko 15 sati.

REGION I SVIJET

"Živ sam, majke mi", rekao je Ratko Mladić svom sinu u telefonskom razgovoru, nakon što je prekinuo posjetu advokata u pritvorskoj jedinici, da bi se javio porodici i dematnovao netačne informacije.

Darko Mladić dodaje da je njegov otac na ovu vijest reagovao šalom, i da se nije posebno uzbuđivao, niti je dalje komentarisao.

Informacija o smrti Ratka Mladića objavljena je na lažnom Twitter nalogu ministarke spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković i prijeneli su je brojni mediji u Srbiji i regionu.

U međuvremenu je demantovana, a pretpostavlja se da je lažni nalog na Twiteeru otvorio izvjesni novinar iz Italije Tomazo Debenedeti, koji je napisao ovu lažnu vijest.