Kikanović iz Bijeljine nastavio put ka Moskvi

Ultramaratonac Aleksandar Kikanović iz Loznice, koji je odlučio da promovišući bratstvo Srbije i Rusije trči do Moskve na putu dugom 2.350 kilometara, drugu etapu počeo je iz Grada Bijeljina i poručio da u ovom velikom poduhvatu nije mogao da izostavi Republiku Srpsku.

Kikanović iz Bijeljine nastavio put ka Moskvi

Kikanovića je primio zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jović i zahvalio mu što sa svojim timom radi na sjedinjenju svih pravoslavnih naroda.

- U današnje vrijeme, kada smo svi na neki način egoisti, ovo su ljudi koji nam vraćaju vjeru u prave vrijednosti. Aleksandar se dugo bavi humanitarnim radom i nadam se da ćemo, ugledavši se na Kikanovića, i sami bar malo doprinijeti promovisanju prijateljstva među pravoslavnim narodima - naveo je Jović.

Kikanović, koji je prvu etapu počeo juče iz Loznice, kaže da je prethodnih godina realizovao dva humanitarna maratona i da su mu povod za nova putovanja bila aktuelna događanja u Crnoj Gori. Sredstva koja bude prikupio trčanjem do Moskve biće usmjerena za bolnice i druge zdravstvene ustanove.

- Pretprošle godine sam trčao pod Ostrog da bih pomogao Dariji Petrović iz Banje Koviljače, a prošle godine do Hilandara, pomogavši Nikoli Stakiću. Ove godine sam odlučio da trčim od Loznice do Moskve u ime bratstva Srbije i Rusije. Međutim, nisam želeo da preskočim Republiku Srpsku jer je osećam kao svoju zemlju. Ovde mi je udata sestra, a most na Šepku u mojoj glavi ne postoji. Iz Bijeljine ću se vratiti do Šapca, a zatim preko Mađarske, Slovačke, Poljske i Belorusije doći do Moskve na 9. maj - Dan pobede - istakao je Kikanović.

On u Moskvu nosi i ikonu Svetog velikomučenika i pobjedonosca Georgija, koja je osveštana u Manastiru Ostrog i planira da je uruči predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

- Pripremao sam se za ovaj put šest meseci. U timu imam dva pratioca, prijatelja koji će biti uz mene vozeći bicikl, a spavaćemo u kamp-kućici. Dnevno ću trčati 40 kilometara, a četvrtkom i nedeljom ću odmarati. U ovom poduhvatu imam i svesrdnu pomoć Grada Loznice, zatim Nenada Popovića koji godinama promoviše rusko-srpko prijateljstvo u Srbiji, a zahvalio bih i bajkerima „Noćni vukovi" koji su me juče ispratili i koji će zajedno sa mnom 9. maja ući na Crveni trg - dodao je Kikanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA