MGP Rača: Otkriveni krivotvoreni dokumenti Albanije i Turske

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, oduzeli su krivotvorenu vozačku dozvolu Albanije koju su prilikom detaljne provjere našli kod L.A. (1995.), državljanina Albanije prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prelazu Rača.

BIJELJINA

Državljanin Albanije kontrolisan je 16. februara, u Mercedesu, bh. nacionalnih oznaka, koji je u vlasništvu rent a car agencije. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave", uz vozačku dozvolu, privremeno je oduzeto i vozilo, a protiv L.A. pomenutoj instituciji biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Dan ranije, 15. februara 2020., službenici JGP Orašje su na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Orašje otkrili četiri krivotvorena specijalna pasoša Republike Turske. Dokumenta na uvid je dalo četvero državljana Turske, od kojih je dvoje maloljetno. Kontrolisani su u Citroenu, srbijanskih nacionalnih oznaka, koji je u vlasništvu rent a car agencije. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona. U toku je dalji rad na ovom slučaju.