Četvrta žrtva u Italiji: Preminuo muškarac od korona virusa

U Italiji je od korona virusa preminula četvrta osoba. Radi se o 84-godišnjem muškarcu iz Lombardije koji je bio hospitalizovan u bolnici, prenosi Ansa.

REGION I SVIJET
FOTO: AP Photo/ Luca Bruno

On je umro u Bergamu, a zvaničnici kažu da je patio od hroničnih bolesti.

Ministarstvo zdravlja Italije objavilo je da pretpostavljeni "nulti pacijent" nije imao korona virus. Reč je, naime, o Italijanu koji je boravio u Kini i koji je smatran prenosiocem zaraze.

Traga se za istinskim uzročnikom i takozvanim nultimzaraženim, a jedino je izvesno da su svi zaraženi italijanski državljani.

Vlada i Civilna zaštitausvolili su plan kako bi se izbegla epidemija korona virusa, jer je Italija sada na apsolutnom prvom mestu u Evropi po broju zaraženih i preminulih i treća na svetu, posle Kine i Juzne Koreje.

Osim totalne uzolacije u 11 opština na severu Italije, 50.000 stanovnika se nalazi u kućnom karantinu i mesta su bez ikakve javne aktivnosti, uvedene su drastične kazne za eventualne prekršioce uvedenih pravila ponašanja.

Danas u Italiju stiže ekipa Svetske zdravstvene organizacije da na terenu snimi stanje.

Do sada je u Italiji obolelo više od 165 osoba od koron avirusa, pre svega u pokrajinama Lombardija i Veneto na severu Italije.