Nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja

Na području opštine Bijeljina nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja s obzirom na vremenske prilike, rekao je načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić.

Nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja

"Iako imamo problema sa velikim padavinama, nema potrebe za uvođenjem vanrednog stanja. Službe za čišćenje puteva su pripravne i svi lokalni putevi, kao i gradske ulice prohodni su", rekao je Mićić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima firmi za čišćenje snijega, Opštinskog štaba Civilne zaštite i Komunale policije.

On kaže da u opštinskom budžetu ima dovoljno sredstava za održavanje puteva te da će, kada đaci krenu u školu, prevoznicima pomoći s ciljem lakšeg prevoza đaka.

Šef Odsjeka za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu opštine Bijeljina Tomica Stojanović rekao je da su prohodne sve gradske ulice, lokalni i nekategorisani putevi.

"Sve ulice koje su na programu rada su prohodne i očišćene. Na lokalnim i nekategorisanim putevima djeluje po jedno vozilo sa čeonim plugom i solarom, te jedan greder", rekao je Stojanović.

S obzirom na Stojanovićevo upozorenje da se očekuje još lošije vrijeme, sve službe za održavanje puteva obavezale su se da će biti maksimalno pripravne i svu svoju mehanizaciju staviti na raspolaganje.

Načelnik Komunalne policije Miodrag Đukić rekao je da komunalna policija redovno vrši kontrolu sva tri preduzeća koja su obavezna da čiste ulice, kao i subjekata koji su dužni da čiste ispred stambenih i poslovnih objekata.

"Prema našim saznanjima, putevi u Semberiji su prohodni i očišćeni prema utvrđenim priporitetima. Do sada nismo nikoga kaznili i nadam se da to nećemo morati činiti", rekao je Đukić.

On je podsjetio da kazne za nečišćenje snijega iznose za pravna lica od 1.000 do 1.500 KM, za preduzetnike od 800 do 1.000 KM, a za fizička lica od 70 do 90 KM.

Direktor "Komunalca" Milorad Zekić rekao je da se radovi na gradskom groblju Pučile vrše otežano, zbog velikog snježnog prekrivača i smrznute zemlja, ali da će sve sahrane obaviti na vrijeme.

On je dodao da Zelenu pijacu redovno čiste u ranim jutarnjim časovima, te da će, ukoliko bude bilo potrebno, povećati broj radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    8°C
  • 11:00

    11°C
  • 14:00

    15°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

144 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 06:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI