Turistički potencijali Semberije predstavljeni na beogradskom Sajmu turizma

Turistički potencijal Semberije promovisan je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na kojem je, pod sloganom "Put pod noge", učestvovalo preko 700 izlagača iz više od 40 zemalja.

BIJELJINA

Bijeljina je na zajedničkom štandu Republike Srpske predstavila Etno-selo "Stanišići", Banju Dvorove, hotele "Drina" i "River", restoran "Lovac" i Destileriju "Monako", a ni ove godine nije izostala podrška pekare "Bodaksko", objavljeno je na sajtu gradske uprave.

"U Bijeljini i Semberiji turizam iz godine u godinu postaje sve uspješnija privredna grana, o čemu najbolje svjedoči rast broja posjeta i noćenja", rekao je direktor Turističke organizacije grada Radosav Đokić.

On kaže da je u 2019. godini zabilježeno 11.614 noćenja više u odnosu na 2018. godinu i 6.221 više dolazaka turista u Bijeljinu.

"Važan dio aktivnosti na promociji je i učešće na sajmovima, a iskoristili smo nastup u Beogradu da najavimo i bijeljinski Sajam turizma i gastrokulture koji će biti održan 10. i 11. aprila", naveo je Đokić.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji u saradnji sa Turističkom organizacijom Srpske organizator je prezentacije turističke privrede Srpske, čiji predstavnici na raspolaganju na sajmu imaju štand od 70 metara kvadratnih.