Priznanje Muzeju Semberije

U godini svog velikog jubileja, pedestogodišnjice postojanja, Muzej Semberije u Bijelјini primio je novo priznanje.

BIJELJINA
FOTO: Gordana Jović Atlagić

Predstavnici Muzeja Semberije prisustvovali su svečanosti organizovanoj u Spomen-zbirci Pavla Belјanskog u Novom Sadu, koju su domaćini upriličili u čast saradnika i pokrovitelјa programskih aktivnosti Galerije organizovanih tokom 2019. godine. Ovo je bila prilika i za premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „Život posvećen umetnosti" o osnivaču Spomen-zbirke, legatoru i diplomati Pavlu Belјankom.

Kao jednom od partnera u realizaciji izložbe „Tapiserije Milice Zorić: sinteza nasleđa i modernizma" (u Novom Sadu septembar-oktobar 2019, u Bijelјini novembar-decembar 2019), Muzeju Semberije uručena je zahvalnica za svesrdnu podršku u radu, koju je u ime ustanove primio direktor Momčilo Koprivica.

Ovim priznanjem još jednom je potvrđena uspješna saradnja dviju srodnih ustanova iz Republike Srpske i Srbije te dat podstrek za nove zajedničke projekte u budućnosti.

Saradnja sa Spomen-zbirkom Pavla Belјanskog iz Novog Sada, Muzeju Semberije je pružila novo dragocjeno iskustvo u organizovanju događaja međunarodnog značaja, a gradu Bijelјini dala priliku da se zahvalјujući vrijednoj kulturnoj baštini legata Rodolјuba Čolakovića i Milice Zorić stavi rame uz rame sa velikim umjetničkim centrima u regionu.

(Fotografija: Mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Belјanskog, Novi Sad i Momčilo Koprivica, direktor Muzeja Semberije, Bijelјina.)