Ukupno slučajeva
4218 (+9)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Zaražene supruga i koleginica prvog inficiranog korona virusom u Bijeljini

Stanje prvog inficiranog korona virusom u Bijeljini je dobro i on se nalazi u kućnoj izolaciji, rečeno je nakon Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina. Korona virusom zaražena je i njegova supruga i koleginica s posla.

BIJELJINA

Kako je objasnila prim dr Milica Lovrić, v.d. direktora bijeljinske bolnice, sutra će biti izvršen kontrolni test prvoinficiranog i ukoliko bude negativan, on neće biti pod obavezom kućne izolacije.

-Njegova klinička slika je blaga, imao je simptome prvih par dana, ali sada se osjeća dobro. Slično je i sa druga dva pacijenta. Riječ je o ženama koje su dobrog zdravstvenog stanja i takođe se nalaze u kućnoj izolaciji, objasnila je dr Lovrić.

Preduzete su sve mjere i zatvorene su i kontrolisane firma u kojima su zaposleni zaraženi.

-Dobra vijest je da djeca nisu zaražena, i da vaspitačica, koja je bila u kontaktu s majkom, suprugom zaraženog, takođe nije inficirana, ali iz predostrožnosti su zatvoreni vrtići i dalje. Zatvorene su i firme u kojima rade i pod nadzorom su ljudi koji su bili u bliskom kontaktu, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.