Lejdi Gaga: Nisam se podvrgnula estetskoj hirurgiji

Kontroverzna umetnica Lejdi Gaga slikala se za naslovnicu magazina Harper’s Bazaar i u intervjuu objasnila poreklo famoznih izraslina na svom licu.

Džet-set

Planetarno obožavana Stefani Džermanota otkrila je novinaru magazina Harper's Bazaar da je najsrećnija dok svaki dan živi u svetu koji je između realnosti i fantazije.

Pevačica je iznela i svoju viziju prerano preminulog kreatora Aleksandra MekKvina kako sa nebesa upravlja modnim žicama na čijem drugom kraju se nalazi ona sama, kao jedna od marioneta.

Takođe je podelila i svoje oduševljenje singlom i albumom Born This Way, posebno što očekuje da će je, zahvaljujući novom zvuku koji odiše jednostavnošću i lepršavošću, zavoleti i oni koji ranije nisu marili za njenu muziku.

Međutim, Lejdi Gaga donekle je bila rezervisana kada je trebalo da pojasni prirodu neobičnih koštanih izbočina u predelu svojih ramena, jagodičnih kostiju i čela.

- Pre svega, moram da naglasim da nije u pitanju protetika. To su moje kosti. Oduvek su bile unutar mene, samo su čekale pravi trenutak da čitavom univerzumu razotkriju moju suštinsku prirodu. Pojavljuju se u trenucima izuzetne inspiracije. Svi mi imamo ove kosti. One su svetlost koja dolazi iz nutrine nas samih. Nisam se samopovređivala. No, želela bih da budete veoma pažljivi dok razmatrate ovu temu. U pitanju je umetnički izraz, delo umetničkog performansa. Nikada, ali nikada, nisam ohrabrivala svoje obožavaoca ili ma koga drugog da bude autodestruktivan, niti sam sklona da romantizujem mazohizam. Modifikacija tela je deo sveukupne analize Born this way projekta. U spotu se pojavljuje Riko koji je tetoviran od glave do pete. On je rođen takav. Iako se nije rodio sa tetovažama, njegov usud je bio da postane čovek kakav je danas. Nikada nisam išla na plastičnu operaciju, dok mnogo pop pevača jeste. Smatram da je promovisanje nesigurnosti u formi estetskih zahvata beskonačno mnogo štetnije od umetničkog izraza povezanog sa telesnom modifikacijom - iznela je svoj stav Lejdi Gaga.