FOTO U protekla 24 časa zabilježeno 68 prekršaja u vezi sa vanrednom situacijom

U protekla 24 časa na teritoriji Republike Srpske sankcionisano je 63 lica zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje osobama sa navršenih 65 godina i više, kao i svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

Iz MUP-a podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je u protekla 24 časa izdato i pet prekršajnih naloga zbog nepoštovanja mjera izolacije, od čega je jedno lice prekršilo i policijski čas a evidentirana je i jedno krivični djelo protiv zdravlja ljudi.

Lice čiji su inicijali M.K. sa Pala samovoljno je napustilo karantin u Brodu prije uzimanja brisa zbog testiranja na virus korona i uručivanja rješenja o izolaciji čime je počinilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Iz MUP-a apeluju na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Repubici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredne smjere s ciljem prevencije širenja ovog virusa na teritiriji Srpske.

Kako je Bijeljina izgledala sinoć tokom policijskog časa pogledajte u foto galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA