Lovrić: Očekuju se rezultati testova za 13 osoba iz Bijeljine

Direktor bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić istakla je da se u kućnom karantinu nalazi 75 osoba, a u novoformiranim karantinima 11 osoba, od čega je pet pozitivno na virus korona. Rezultati testova za 13 osoba iz Bijeljine se očekuju.

BIJELJINA

- Stanje osoba u karantinu pri Domu učenika i sportskoj sali OŠ „Vuk Karadžić" je zadovoljavajuće i bez simptoma. Bijeljinska bolnica je uputila zahtjev konzorcijumu privrednika Bijeljine i Gradskoj upravi za nabavku pet monitora i jednog portabilnog respiratora koji će biti namjenjeni za intenzivnu njegu u karantinu, kako bi ove prostorije za najteže bolesnike bile opremljene kako nauka i medicina nalažu - pojasnila je Lovrićeva.

Prema riječima Duška Milovanovića, direktora Doma zdravlja u Bijeljini, pod epidemiološkim nadzorom je 1.041 osoba, odnosno, 104 manje u odnosu na prethodni dan.

- U karantinu u Rači do jutros su se nalazile četiri osobe. Tri su upućene u lokalne zajednice, a jedna je ostala u krantinu na ovom graničnom prelazu. U Domu učenika smještene su osobe pozitivne na virus korona i za sada su bez tegoba. U karantinu sportske dvorane OŠ „Vuk Karadžić" nalaze se četiri osobe pod epidemiološkim nadzorom i svi su bez simptoma. Podsjećam građane da se da se u Domu zdravlja ne vrše redovni pregledi i primaju se pacijenti samo sa hitnim stanjima - istakao je Milovanović.