Danas potvrđivanje novog sastava savjeta ministara

  • BiH
  • 10. Feb 2012.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da potvrdi imenovanje novih ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara BiH.

Danas potvrđivanje novog sastava savjeta ministara

Prethodno Komisija ovog doma za pripremu izbora Savjeta ministara treba da razmotri podobnost kandidata za ministre i zamjenike ministara, te da dostavi preporuku za njihovo potvrđivanje.

Centralna izborna komisija BiH ranije je završila svoj dio provjere kandidata i utvrdila da ispunjavaju zakonom propisane uslove da budu imenovani u Savjet ministara.

Predstavnički dom 12. januara imenovao je Vjekoslava Bevandu za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH koji je, nakon kosultacija sa strankama, predložio sastav svog kabineta.

Šestim sazivom Savjeta ministara BiH rukovodiće predsjedavajući Bevanda, ministar inostranih poslova biće Zlatko Lagumdžija, ministar civilnih poslova Sredoje Nović, ministar finansija i trezora Nikola Špirić, ministar spoljne trogovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar pravde Bariša Čolak, ministra za izbjeglice i raseljena lica Damir Ljubić.

Za resor odbrane biće zadužen Muhamed Ibrahimović dok će Ministarstvo transporta i komunikacija preuzeti Damir Hadžić. Sjednica Komisije zakazana je za 11.00 časova, a Predstavničkog doma za 13.00 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 23:00

    20°C
  • 02:00

    19°C
  • 05:00

    17°C
Kiša
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

309 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 19. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI