Na Institutu Dedinje 67 zaposlenih i 14 pacijenata pozitivno na virus korona

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje 67 zaposlenih, od toga 11 ljekara, kao i 14 pacijenata zaraženo je Covidom 19, izjavio je danas direktor te ustanove Milovan Bojić.

Na Institutu Dedinje 67 zaposlenih i 14 pacijenata pozitivno na virus korona
FOTO: Tanjug

On je za TV Prva kazao da se, uprkos tome što su na vrijeme preduzeli mjere zaštite, desilo da su na Institut dolazili pacijenti bez ikakvih simtoma i operisani kao zdravi, a u stvari su bili pozitivni na korona virus, što se utvrdilo tek poslije operacije.

On je rekao da su sinoć i jutros stigli "porazni reultati"i dodao da se od 250 testiranih ispostavilo da je 67 zaposlenih pozitivno na Covid 19, kao i 14 pacijenata.

Među 67 oboljelih radnika 11 su ljekari, a ostalo su medicinske sestre i pomoćni radnici, od kojih 61 nema nikakve simptome, a šest samo blagu kliničku sliku.

Oni su kako kaže Bojić, upućeni na dalje lečenje i isključeni iz procesa rada.

Bojić je istakao da su testirani i pacijenti koji su čekali na intervenciju i od 17 njih ispostavilo se da je pet pozitivno na korona virus.

"Taj lanac smo morali preseći da bi sprečili gore scenarije", rekao je Bojić i dodao da na tom institutu imaju dovoljno stručnjaka da se može nastaviti normalan proces rada, ali je neophodno da imaju zaštitnu opremu kao da i da se omogući testiranje za sve one koji ulaze u tu ustanovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA