U vrtićima samo 50 odsto djece

Bijeljinske vrtiće ovog mjeseca, zbog velikih snježnih padavina i niske temperature, pohađa samo oko 50 odsto upisane djece.

U vrtićima samo 50 odsto djece

"Zbog niskih temperatura, kao i zbog toga što školska djeca ne idu u školu, broj djece koja redovno dolaze u naš vrtić smanjen je za 50 odsto", rekao je Srni direktor Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" Drago Đurić.

Direktor Dječijeg vrtića "Dragan i Zoran" Novka Jelić rekla je da u ovaj vrtić redovno dolazi samo 40 odsto djece, koja su smještena u četiri učionice, dvije jasličke grupe i dvije mješovite.

Direktor Dječijeg vrtića "Štrumpfograd" Jadranka Pastorković rekla je da je u ovom vrtiću smanjen broj djece za 60 odsto.

"Broj djece koja redovno dolaze je smanjen za oko 60 odsto, tako da smo morali korigovati program rada i napraviti mješovite grupe da djeca ne bi trpila. Sva djeca koja koriste naš prevoz dolaze redovno, dok samo 20 odsto djece koju roditelji dovoze dolaze redovno ", rekla je Srni Pastorković.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske produžilo je rok za upis djece na pripremni program za školu do 15. februara.

Pripremni program za upis djece u školu je besplatan i odnosi se na djecu koja nisu obuhvaćena nijednim razvojnim programom predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Na području opštine Bijeljina postoje četiri dječija vrtića: "Čika Jova Zmaj", "Dragan i Zoran", "Štrumpfograd" i "Dimeks"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA