U Bijeljini šest osoba pozitivnih na virus korona, nema novih slučajeva zaraze

Na dan, 8. april, do 8 časova, stigao je negativan rezultat za još jednu osobu registrovanu na COVID 19, koja će po procedure biti puštena iz karantina u kućnu izolaciju pod nadzor od još 14 dana.

BIJELJINA

Trenutno na području Bijeljine imamo šest osoba pozitivnih na virus korona, a nema novih registrovanih. U bolničkom karantinu se nalazi šest osoba, od koji su dvije pozitivne na virus korona.

Očekujemo rezultate za devet osoba, a od početka epidemije, pa do 8. aprila, testirano je njih 105, a pod nadzorom je 119 osoba.

- Bez obzira što je epidemiološka situacija na području Bijeljine stabilna, moramo i dalje ostati samoodgovorni i disciplinovani. S obzirom da smo testirali i šire kontakte, rezultati su negativni, ali to, iako je lijepa vijest, nije razlog da se opustimo. Ne dozvolimo da nas lijepo vrijeme izmami iz naših domova, a moramo posebno biti samoodgovorni i društveno odgovorni u vrijeme predstojećih praznika. To je najbolji način da svi zajedno prebrodimo dane koji su pred nama, da iz ovog teškog perioda izađemo sa što manje posljedica. Savjete i preporuke shvatimo ozbiljno, jer u ovoj pošasti nema nedodirljivih - saopšteno je iz bijeljinske Bolnice.

Poštujte savjete ljekara, poštujmo odluke i preporuke Vlade Republike Srpske i Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina.