U zoološkom vrtu u Meksiku na svijet došao tigrić Kovid

Nakon mladih roditelja iz indijskog Raipura koji su svojim tek rođenim blizancima, djevojčici i dječaku, odlučili nadjenuti imena Korona i Kovid, i vlasnici privatnog zoološkog vrta u istočnom Meksiku svoju su prinovu, tigra od nepunih mjesec dana odlučili nazvati - Kovid.

Zanimljivosti

Vlasnici meksičkog zoološkog vrta kažu da je tigrić, koji je došao na svijet 15. marta, zasad malen i zaigran i više nalikuje plišanoj igrački nego bengalskom tigru, no njegove su kandže već oštre i bez sumnje će jednoga dana kad odraste biti opasan, poput Kovida - 19, kažu u šali.

"Dolazak tigrića Kovida na svijet nevjerovatan je dar za naš zoološki vrt. S obzirom na sve što se trenutno događa u svijetu, on je naša zraka nade", rekla je Kitcia Rodrigez, veterinarka porodičnog zoološkog vrta "Bio Zoo" koji se nalazi u Kordobi, istočno od grada Meksika.

Vlasnik zoološkog vrta, Gonzalo Rodrigez, kaže da je ime tigriću dala njegova kći, koja je na taj način željela podići svijest javnosti o ekološkim pitanjima, uprkos pandemiji koja je paralizirala pola svijeta.

"Ime u sebi nosi nadu.To je naziv virusa koji nas upravo uči da trebamo voditi više računa o sebi i o svojim bližnjima, no da istodovremeno moramo razmisliti i o potrebi očuvanja planete na kojoj živimo", kazao je Rodriguz.