Ukupno slučajeva
4218 (+9)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Lokalni izbori biće odgođeni za 15. novembar

  • BiH
  • 22. May 2020

Lokalni izbori u BiH koji su prvobitno bili planirani za 4. oktobar ove godine biće pomjereni na 15. novembar, potvrđeno je iz Centralne izborne komisije, javio je N1.

BiH

Centralna izborna komisija (CIK) na sutrašnjoj bi sjednici trebalo bi da odlučuje o odgađanju izbora, nakon čega će biti održana konferencija za novinare posvećena lokalnim izborima 2020. godine.

CIK je ranije donio odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH za nedjelju, 4. oktobra 2020, ali novac za njihovo održavanje još nije obezbijeđen, a rok za to je istekao danas.

Predsjednica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica-Prutina rekla je ranije da CIK onemogućen da pokrene najvažnije procedure javnih nabavki.

Izborni zakon propisuje da se lokalni izbori finansiraju 50 odsto iz budžeta BiH, a 50 odsto iz budžeta lokalnih zajednica u BiH. Novac nije obezbijeđen iz budžeta BiH jer on još nije usvojen.