Sestre Aleksandra Pantića poručile: Nećemo stati dok počinioci zlodjela ne budu kažnjeni

“Ko štiti ubice Saleta Pantića”, upitali su na jučerašnjem protestnom skupu članovi porodice i oko stotinjak navijača Partizana i građana Bijeljine izražavajući nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude za Marka Zarića i Petra Bujinovića. Nećemo stati dok počinioci ovog zlodjela ne budu kažnjeni, poručile su sestre ubijenog Aleksandra Pantića.

Sestre Aleksandra Pantića poručile: Nećemo stati dok počinioci zlodjela ne budu kažnjeni

U mirnoj protestnoj šetnji, sestre pokojnog Aleksandra Pantića sa oko stotinu navijača Partizana i građana Bijeljine došle su juče na gradski trg, odakle su vijenac i krst sa natpisom Pravda odnijele ispred zgrade Okružnog suda.

Tim činom su na simboličan način pokazale da je sa oslobađajućom presudom za optužene za ubistvo njihovog brata, sahranjena i pravda.

"Znam da moj brat nije prvi, znam da ga ničim neću vratiti, ali hoću da budem sigurna da je poslednji. Ubice su puštene, ubice se šetaju, hiljade majki me zove da me pita gdje živi taj ubica, da znam da ne puštam svoje dijete", kaže Danijela Pantić, sestra pokojnog Aleksandra Pantića.

"Sudskom vijeću su ruke bile vezane od strane tužuilaštva, od njihove traljave istrage, od skrivanja dokaza, namještanja svjedoka i ostalih stvari koje su se dešavale u sudnici na trećem spratu ove ustanove", ističe druga sestra pokojnog Saleta, Aleksandra Pantić.

Porodica ubijenog mladića u ovom procesu nije angažovala advokata, jer ih je tužilac uvjeravala da za tim nema potrebe, da će ih ona zastupati i dali su joj povjerenje tvrdi Aleksandra Pantić. Poslije svega ostala je gorčina i razočarenje u pravosudni sistem. Ali poručuju da neće stati dok pravda ne bude zadovoljena.

Noseći transparent „Ko štiti ubice Saleta Pantića" i uzvikujući „Pravda za Saleta", učesnici protesta su istakli da je ovakva presuda sramna.

Aleksandar Pantić ubijen je 15. septembra 2018. godine, na parking prostoru ispred hotela Sveti Sftefan u Dvorovima kod Bijeljine, u tuči navijača Partizana i Zvezde.

Novi mirni protestni skup zakazan je za utorak 26. maj u 12:00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA