Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice: Ne odustajemo od traženja najmilijih

Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, intenzivno je radilo uprkos epidemiji virusa korona, a sve sa ciljem da pronađu svoje najdraže koji su nestali u proteklom ratu. Predsjednica udruženja Smilja Mitrović kaže da su održavali onlajn vezu sa članovima udruženja, dogovarali se i nastojali da rad udruženja ne „zamre“.

BIJELJINA

- Strahovali smo da se neko od članova ne razboli, jer svi smo već u poodmaklim godinama, a svoje najdraže još nismo pronašli. Naš cilj je da ih pronađemo dok smo živi, a još uvijek tražimo 57 nestalih", kaže Mitrovićeva i podsjeća da Republika Srpska traži 1.650 nestalih. Ona dodaje da je ovo broj osoba koje su u evidenciji nestalih, ali da je još oko 4.000 osoba koje nisu uvedene u evidenciju.

- Ovo je greška institucija koje se bave traženjem nestalih i nadamo se da će se i ovaj problem riješiti, kao što se nadamo i da će naše udruženje uspjeti da riješi „problem", odnosno da imena nestalih koje potražujemo, upišemo u Spomen sobu u Muzeju „Semberija". Bez obzira što su upisivani po jedinicama, Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevica želi da spisak imena nestalih boraca i njihove fotografije, budu na jednoj ploči u Spomen sobi. Nećemo odustati od ovog zahtjeva i obratićemo se zahtjevom gradonačelniku Mići Mićiću", rekla je Mitrovićeva.