Reagovanje SDS Semberija na tvrdnje Nebojše Vukanovića

Povodom informacija koje su iznijete na konferenciji za medije SDS u Bijeljini, Stranka demokratske Srpske Semberija je izdao saopštenje u kojem stoji...

BIJELJINA

- Potpuna je neistina da je Gradska uprava i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić imala bilo kakvu povezanost sa sakupljanjem sredstava za kupovinu respiratora. Kao što je poznato to su radili privrednici i drugi donatori u saradnji sa Crvenim krstom i Bolnicom u Bijeljini. Istina je da je Gradska uprava iz svojih sredstava izdvojila novac za kupovinu jednog respiratora. To blaćenje ljudi i institucija od strane SDS je potpuno providno i, u osnovi, najviše šteti toj stranci u nestajanju - navode iz informativne službe SDSS.

Kako navode SDS Semberije se trudi da ne polemiše, ali se mora odgovoriti činjenicama na bezobrazluk kakav je bio jučerašnji nastup Nebojše Vukanovića, pun uvreda i neistina.

- Takvi nastupi ne zaslužuju posebnu pažnju i komentar, ali istine radi, podsjetićemo javnost još jednom na sljedeće činjenice. Predsjednik SDSS Mićo Mićić nije napustio ni izdao SDS, a pogotovo ne svoj narod. Mićo Mićić je isključen iz ove stranke zato što je imao drugačiju viziju razvoja Grada Bijeljina od Srpske demokratske stranke. Isključen je zato što je interese svog Grada i građana stavio ispred stranačkih, uskopolitičkih interesa u kojima je danas zarobljena Srpska demokratska stranka. Žalosno je da politiku SDS u Bijeljini promoviše čovjek koji uopšte nije član te stranke, već je sve te privilegije dobio kao privatni savjetnik i poslanik Mladena Bosića - stoji u saopštenju Stranke demokratske Srpske Semberija.