U bijeljinskoj bolnici počele operacije urološkim aparatom

Direktor bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" Milica Lovrić, urolog Duško Milićević i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić predstavili su danas aparat za transuretralnu resekciju prostate koji je nabavljen zahvaljujući donaciji Gradske uprave.

U bijeljinskoj bolnici počele operacije urološkim aparatom

Aparat za transuretralnu resekciju prostate, koji je Bolnici darovala Gradska uprava Bijeljina, koristi se za rješavanje problema kod benigne hiperplazije prostate i njegovom upotrebom biće umnogome olakšani operativni zahvati kod uroloških pacijenata.

Direktor Bolnice Milica Lovrić istakla je da je ovim aparatom već juče obavljena prva operacija i da se bolnica vraća donatorskim aktivnostima započetim prije epidemije virusa korona.

"Tim aktivnostima imali smo namjeru da oplemenimo rad bolnice i da joj vratimo kredibilitet koji s pravom zaslužuje. Jedna od tih donatorskih aktivnosti je i donacija Gradske uprave vrijedna 50.000 KM. Od tih sredstava je menadžment bijeljinske bolnice kupio aparat za transuretralnu resekciju prostate kojim će se poboljšati kvalitet rada urologa i stepen bezbjednosti pacijenata", rekla je Lovrićeva na konferenciji za novinare.

Ona je navela da ovaj aparat imaju veće i razvijenije bolnice i da on predstavlja standard u urologiji.

Lovrićeva je izrazila zadovoljstvo što bijeljinska bolnica građanima Semberije sada i u ovom pogledu može pružiti najveći stepen zdravstvene zaštite.

Ona je zahvalila gradonačelniku Bijeljine na pomoći, ali i svim donatorima koji pokazuju veliki stepen brige za zaštitu zdravlja stanovništva Semberije.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je zadovoljstvo što ova zdravstvena ustanova radi na modernizaciji, te da je Gradska uprava odlučila da u tome pomogne.

"Ovo je dio pomoći Gradske uprave, ali treba zahvaliti i svim privrednicima i drugima koji su podržali akciju menadžmenta na osavremenjavanju Bolnice, sve one koji su pokazali društvenu odgovornost koju treba pohvaliti", istakao je Mićić.

On je izrazio očekivanje da gradska bolnica sada može odgovoriti svim zahtjevima savremenog društva i savremene bolnice."Zato smo mi odlučili da bez imalo razmišljanja kupimo jedan ovakav aparat", rekao je Mićić i dodao da je obaveza Grada da pomaže zdravstvenim ustanovama.

Urolog Duško Milićević rekao je da ovaj aparat podrazumijeva mogućnost operacije prostate i mokraćne bešike kroz tansuretralni kanal, ali i nekih manje čestih patoloških stanja.

"Možemo da se pohvalimo da u Republici Srpskoj nema takvog aparata koji predstavlja zlatni standard u Evropi vezano za operacije prostate", rekao je Milićević.

On je naveo da se primjenom ovog aparata smanjuje trajanje operacije, krvarenje, te komplikacije, a lakši je i postoperativni oporavak."U ime Odjeljenja urologije, ali i pacijenata, zahvaljujem gradskoj upravi na ovoj donaciji", rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA