Ukupno slučajeva
534 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Preminula novinarka Željka Spremo

U Bijeljini je danas u 56-oj godini, nakon teške bolesti, preminula urednik, novinar i voditelj Željka Spremo.

BIJELJINA

Komemoracija će biti održana sutra u Bijeljini, a sahrana u utorak, 30. juna.

Komemoracija je zakazana za sutra u 13.00 časova u Centru za kulturu Bijeljina, a sahrana za utorak u 14 časova na starom groblju u Pučilama kod Bijeljine.

Udruženje novinara Republike Srpske saopštilo je da je Srpska preranom smrću Željke Spremo ostala bez jednog od najdragocjenijih novinara.

Brojne redakcije ostale su bez svog rodonačelnika, kolege bez jednog od simbola profesionalnosti i nenametljivosti, a Udruženja novinara, kako su istakli, bez rukovodioca koji je i, ophrvan bolešću, insistirao na praktičnom njegovanju žurnalističkih vrijednosti i založio prepoznatljivo i ugledno ime u ideju našeg ponovnog aktiviranja.

"Nepomirljivost sa odlaskom naše koleginice i prijateljice prožeta je ponosom što smo neposredno svjedočili rijetko viđenoj karijeri ispisanoj u svim novinarskim žanrovima i hijerarhijskim ljestvicama: Radio-televizije Republike Srpske, Novinske agencije Republike Srpske - SRNA, BN televizije, Slobomir televizije, Radio Modriče, Blica, Semberskih novina i Bobar radija", navodi se u saopštenju Udruženja novinara.