Ukupno slučajeva
522 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Krizni štab donio nove mjere u Srbiji

Sjednica Kriznog štaba za suzbijanje širenja korona virusa u Srbiji, koja je počela jutros u 10 sati, završena je oko 12 sati a pred članovima je bilo da donesu nekoliko ključnih odluka, sve sa ciljem da se obuzda Kovid-19 i spriječi veće obolijevanje od bolesti, od koje konstatno raste broj zaraženih.

REGION I SVIJET
FOTO: Beta/Slobodan Miljević

Kako javljaju beogradski mediji, nove mjere će se uvoditi samo u žarištima, nikako u cijeloj Srbiji. Neće biti uvođenja karantina, odnosno policijski čas, i vanrednog stanja, adonijeta je obaveza da se maske od sutra nose u svakom zatvorenom prostoru u Beogradu. Do sada je ta obaveza bila samo za gradski i međugradski saobraćaj.

Svi koji ne budu poštovali ovu odluku, biće sankcionisani.

Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih mjera u prevozu i u zatvorenom prostoru, prenosi "Kurir.rs".

Takođe, prema saznanjima medija, ograničeno je okupljanje do 200 osoba, a ta mjera važi i za otvoreni i za zatvoreni prostor.