Ukupno slučajeva
765 (+35)
Preminuli
17 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

"Pad broja zaraženih moguć za desetak dana, uz poštovanje preporuka"

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović izjavio je da se pad broja zaraženih od virusa korona može očekivati za desetak dana do dvije sedmice ako se budu poštovale mjere i preporuke.

REGION I SVIJET

Stevanović je rekao da posljednji podaci govore o visokoj aktivnosti virusa na terenu, u velikim gradovima, prije svega u Beogradu.

On je pojasnio da do rasta broja zaraženih uvijek dovodi povećana komunikacija ljudi i prestanak držanja distance.

"Videli ste prethodnih dana da se smanjuje korišćenje zaštitnih sredstava", rekao je Stevanović za RTS i dodao da se ponovo organizuju događaji i okupljanja u zatvorenim prostorima bez poštovanja preporučenih mjera bezbjednosti.

On je naveo i da se struktura oboljelih promijenila ka mlađoj uzrasnoj grupi, te da i oni mogu imati ozbiljne kliničke simptome.

Stevanović je pozvao građane koji imaju simptome da se javljaju u kovid ambulante pri domovima zdravlja i trijažne centre jer je to vrlo bitno da bi se smanjilo opterećenje i ubrzala dijagnostika.