Ukupno slučajeva
375 (+13)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Od 5.000 kontrola u 46 slučajeva prekršene preventivne mjere

Republički i inspektori jedinica lokalne samouprave su, od donošenja Uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, obavili više od 5.000 kontrola pridržavanja propisanih mjera, a u samo 46 slučajeva utvrđene su nepravilnosti.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: RAS Srbija

Na osnovu počinjenih prekršaja, izdati su prekršajni nalozi u vrijednosti od 59.575 KM, rekli su za Srpskainfo u Inspektoratu RS.

- S obzirom na svakodnevno povećan broj pozitivnih lica na virus korona, te primjetno opuštanje kod građana, u narednom periodu ćemo pojačati kontrole. Njima će biti obuhvaćeni svi privredni subjekti u Srpskoj, a sprovodiće ih svi raspoloživi kontrolni organi Inspektorata, to jest pored zdravstvenih inspektora i svi drugi republički inspektori iz svih inspekcijskih sektora, ali i inspektori jedinica lokalne samouprave. Kontrole će biti bazirane na provjeri poštovanja ograničenja radnog vremena, pridržavanja obaveze nošenja maski u objektu, poštovanja fizičke distance u objektu, sprovođenja obavezne mjere dezinfekcije i pridržavanja drugih mjera iz uputstava Instituta za javno zdravstvo RS u zavisnosti od pojedine djelatnosti - naglašavaju u Inspektoratu RS.

Poručuju da je od velikog značaja da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto.

- To je važno ne samo s ciljem zaštite korisnika usluga, već i radi zaštite samih radnika, gdje će naša lična odgovornost biti najbolja preventivna mjera. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a u cilju što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom - kažu u Inspektoratu RS.