Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Dvadeset godina zatvora za pedofile iz Lopara

U Okružnom sudu u Bijeljini danas je izrečena kazna pedofilima iz Lopara koji su optuženi da su počinili krivično djelo obljube djeteta mlađeg od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom upoznavanje djece sa pornografijom.

BIJELJINA

Spasoju Vidakoviću je za oba krivična djela izrečena kazna od devet i po godina zatvora, dok je Kojo Nikolić osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od deset i po godina.

Ovaj slučaj je došao u žižu javnosti početkom aprila, kada je Okružni sud u Bijeljini, postupajući po odluci Vrhovnog suda Republike Srpske, donio rješenje da se nakon višemjesečnog pritvora optuženi puste na slobodu. Apel nevladinih organizacija izazvao je burne reakcije javnosti nakon čega su vraćeni u pritvor.

Djevojčica, žrtva ovog djela, zbog stanja u kojem se nalazila, izmještena je iz porodice i smještena u jednu od sigurnih kuća u Republici Srpskoj, kako bi se oporavila.