Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Demonstranti blokirali ulice u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu

Osim Beograđana, večeras su se na protestima u svojim gradovima okuplile i Nišlije i Kragujevčani.

REGION I SVIJET
FOTO: RAS Srbija

Više desetina Nišlija okupilo se večeras u Ulici Nikole Pašića ispred Skupštine grada Niša. Demonstranti su zaustavili saobraćaj oko 19 časova. Dolazak nekoliko policajaca dočekan je zvižducima i povicima "kerovi, kerovi".

Iz pravca Trga kralja Aleksandra stigla je velika grupa mladih građana Niša. Kako javlja reporterBlica sa lica mjesta, čuju se pištaljke, a pojedini lupaju i u šerpe.

Demonstranti su se okupili i u Kragujevcu. Na platou ispred Skupštine grada od 19 časova došli su građani nezadovoljnih pistupcima vlasti u Srbiji.

Protest građana zbog najave uvođenja policijskog časa, počeo je od 18 časova na Trgu slobode u Novom Sadu.

Na početku je došlo je do varnica između, predstavnika različitih ideologija oko toga ko će da drži govor. Desno orijentisani demonstranati su došli sa zastavom Kosova, dok "lijevi" nose transparent "ko tebe pendrekom, ti njega revolucijom".

Okupljeni građani traže ostavku Kriznog štaba i zahtijevaju da se konačno počne govoriti istina o pandemiji koja je pogodila Srbiju. Građanima se obratio Miran Pogačar iz Združene akcije "Krov nad glavom", a potom je krenula protestna šetnja.