Ukupno slučajeva
377 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Treći dan protesta: Sve više policije oko zgrade Skupštine Srbije, pristižu i građani

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije koji se održavaju zbog nezadovoljstva načinom na koji se država bori protiv pandemije korona virusa, nastavljaju se i večeras.

REGION I SVIJET
FOTO: RAS Srbija

Okupljanje je zakozano za 19 sati ispred Skupštine Srbije, a u gradu se već primećuje veći broj policije u centru grada i oklnim ulicama u blizini Skupštine, ali i građani koji pristižu. Čuju se zvižduci i povici.

Na Tviteru se pojavio poziv dela demonstranata ostalim učesnicima protesta da večeras sednu na zemlju, da bi se kako navode, odvojili od onih koji žele nasilje.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, a da su sinoć procesuirane 153 osobe.

Vlada osudila nerede i nanošnje materijalne štete

Vlada Srbije danas je najoštrije osudila nerede koji su se prethodna dva dana dešavala u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i upozorila da oni uzrokuju veliku materijalnu štetu upravo u vreme kada kao društvo treba da budemo ujedinjeni u borbi protiv virusa kovid-19.

Podsetimo, juče je atmosfera bila naelektrisana već oko 19 sati i samo se čekalo šta će da se desi. A onda se i dogodilo.

Posle brojnih pogrdnih uzvika na račun policije, koja je isprva mirno stajala bez reakcije, protestnih parola protiv aktuelne vlasti, poziva na očivanje Kosova i Metohije, potegnute su prve flaše i kamenice.

Nedugo zatim, jedna baklja je bačena među policiju ispred Skupštine Srbije, a potom i još jedna, pa suzavac u pravcu parlamenta, a potom i opšti metež i bežanija.