Lazić: Nema raspada sistema, niti rasula u ovoj zdravstvenoj ustanovi

Protest zdravstvenih radnika nije organizovan s ciljem da se omalovažava, niti ruši novoimenovani v.d. direktora, nego da se javnost upozna sa stvarnim stanjem u bijeljinskoj bolnici, rekao je na početku obraćanje prisutnima dr Mikajlo Lazić, zamjenik direktora Opste bolnice “Sveti Vračevi”.

Lazić: Nema raspada sistema, niti rasula u ovoj zdravstvenoj ustanovi
FOTO: Info Bijeljina

Veći broj doktora i medicinara jutros se okupio ispred bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini kako bi pružili podršku smijenjenoj direktorici Milici Lovrić.

- Nema raspada sistema, niti rasula u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Svoj posao radimo profesionalno i savjesno. Odluku o smjeni dr Lovrić donijeli su nadležni i mi je poštujemo, ali želimo da naglasimo da je menadžment na čelu s njom u proteklih šest mjeseci doprinio razvoju ove ustanove. Vraćeni su dugovi, nabavljena nova oprema, poboljšani uslovi rada, vraćeno dostojanstvo zaposlenima i profesiji - istakao je dr Lazić.

Hirug dr Bojan Kenjić obratio se riječima:

- Predsjednice, želimo da vjerujemo u vašu iskrenost i dobronamjernost i zato vas pozivamo da dođete u našu ustanovu. Mi nemano šta da krijemo, a da li tako mogu i vaši saradnici da kažu - rekao je on.

Dr Milica Lovrić ocijenila je svoju smjenu kao "političko namirivanje".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA