Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Danijela Đukin umjesto Milovanovića na čelu Doma Zdravlja u Bijeljini?

Direktor Doma zdravlja u Bijeljini Duško Milovanović smijenjen je danas zbog zaražavanja virusom korona zdravstvenih radnika u ovoj ustanovi, a njegova smjena mora biti verifikovana i u Skupštini grada, saznaje Srna iz izvora u gradskoj vlasti.

BIJELJINA
FOTO: Bijeljina danas - arhiva

Upravni odbor smijenio je Milovanovića, a u daljoj proceduri Skupština grada imenuje vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja.

Prema saznanjima Srne, na čelu Doma zdravlja Bijeljina naći će se doktor Danijela Đukin, gradski odbornik SNSD-a.

Nezvanično, razlog za smjenu direktora Doma zdravlja isti je kao i razlog za raniju smjenu vršioca dužnosti bijeljinske bolnice i riječ je o izvještaju komisije resornog ministarstva i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske kojim su utvrđeni propusti koji su doveli do širenja virusa korona.

Iz Doma zdravlja niko nije želio da kaže broj zaraženih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a prema saznanjima novinara virusom korona zaraženi su epidemiolozi, kao i neki članovi uprave Doma zdravlja, a zaraženih nema u službi porodične medicine.